Yangın Merdiveeni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde yalım ve yaman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine bağlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Yangın bapsı nedir ve ne kâre yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini getirmek bâtınin kullanılan bir bapdır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve tütünın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı katıya kapanmaktadır.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın ve müstacel hava anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da dışa vurum edilen bu grup temelı modellerde uygun kapı koluna benzer. 

Işyar servis merdivenlerinin oylumluliği en azca 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni degajeliği en azca 90 cm, kaçış yolu degajeliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Haricen girizgâhe şık bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın çabucak dâhilen açılmalıdır (Antipanik tip), sineeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine kalıp göre lüzum bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Bir ahir blog yazgımızda sizlere yangın kapısı emniyet kilidi yangın bapsı satın almaya karar vermeden önce kapı firmalarına sormanız müstelzim soruları listeleyeceğiz.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetleme edilen işleyiş yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Dolgu kullanılarak kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu yazımızda;

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda uslu yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.

Binalarda kâin yangın bapları ve esas bapların kanatı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın yürekindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *